食平D‧矜貴DD!上「大街市」平買酒店級食材!

肥媽教觀眾點樣食平D,每集都去街市尋寶買餸,不過好多街市地下濕滑,有時真係唔多願去。不過其實有個街市就冇呢啲問題,邊個?梗係HKTVmall嘅「大街市」啦!上網click兩click就買到,最啱怕整污糟嘅朋友;啱啱推出嘅「奢華海陸組合」,價錢唔止街市搵唔到,裡面包含嘅靚肉靚海鮮仲係酒店級數。一齊睇睇有幾矜貴啦!

DOUX 法國春雞image06

細細隻皮脆肉嫩,骨架軟,最啱入饌矜貴法國菜,大人小朋友都啱食。

美國波士頓龍蝦(熟)image00

波士頓龍蝦特徵係一對大龍蝦鉗,鉗因活動高而肉質較粗,蝦身肉就比較嫩滑細緻,與澳洲龍蝦截然不同。呢款波士頓龍蝦早已烹熟,再經急凍空運到港,只需解凍即可食用!

A3 佐賀和牛西冷image01

好多人都知和牛按油花分佈,分成A1、A2、A3、A4、A5幾個級數,A5最高級,而A3已經係上得大枱嘅級數!呢款A3 牛西冷產自日本佐賀縣,嗰度嘅飼養技術出晒名,又有優質水土,出品嘅牛扒都特別正!

Selecta 西班牙栗子豬 去骨豬扒image03

呢種豬以放牧形式在草原上生長,主要糧食為栗子,所以豬肉會滲出栗子香,味帶甜,而且多汁鬆軟又有油花;簡單放少少海鹽煎焗已經好香,好食到不得了!

係咪正先?呢個99蚊奢華海陸組合供應期有限,手快有手慢無,即上HKTVmall執筍嘢啦!buy button_R1