沒有不懂煮飯的女人!$100輕鬆搞掂二人前海鮮宴

2016-01-14 (1)

小編身邊有唔少女性朋友都表示唔識煮飯,而且覺得冇咩需要學,反而認為另一半好應該為自己下廚……

雖然時代變左,女人唔一定要留喺屋企做「煮飯婆」,但偶然為另一半下廚都係種情趣(首先你要有…)。仲有一個就月情人節,不如諗下煮餐飯嚟氹下佢開心!

女士如果怕麻煩唔想去街市左揀右揀,自問又對自己嘅廚藝冇咩信心,不如試下HKTVmall新出嘅 $99必搶海鮮盛宴,材料簡單易煮,包冇失手!

$100有找 自製浪漫海鮮宴

image03.jpg

加拿大刺身北寄貝,解凍後即刻可以做頭盤!

image07.jpg

將英國原隻麵包蟹自然解凍,保留蟹嘅鮮味。用水蒸約20-25分鐘,再用冰盤降溫整成凍蟹,完全唔駛技巧!

image05.jpg

主菜方面有美國雞下髀同埋澳洲穀飼西冷,兩款肉食只需要加入香草簡單煎熟就可以,不過當然要專心睇火!

2016-01-14.png

2016-01-14_1.png

而家就上HKTVmall買一set喺屋企啦!$100唔駛煮倒咁多款菜色,慳妹們必買!buy button_R1

溫馨提示各位巴打,就算餐飯煮成點,男人呢個時候最好都係話「好味」,唔係下次毒藥都有得你食…. 講笑姐~

封面圖片: HKTV《大眾情性》截圖